Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Suomen Kiinteistölehti tammikuussa
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
22.1.2014

Kiinteistölehti julkisivun kimpussa

Suomen Kiinteistölehden tammikuun numero käy julkisivujen kimppuun niin hyvässä kuin pahassa. Taloyhtiön korjaushankkeista julkisivuremontti on yksi suurimmista. Julkisivut ovat keskeinen osa myös nykyaikaista energiatehokasta rakentamista. Energiatehokkuuden kääntöpuolena on kuitenkin se, että seinät tahtovat imeä puhelut ja ohjastekniikan signaalit.

Suomen Kiinteistölehti 1/2014

Kiinteistölehden numerossa 1/2014 kerrotaan, kuinka Asunto-osakeyhtiö Poppelipolku 3 Lahden Saksalassa käy läpi melkoista muodonmuutosta. Jättiurakassa taloyhtiön neljä kerrostaloa näet saavat uudet julkisivut.

Julkisivujen lisäksi Poppelipolulla kunnostetaan myös parvekkeet ja vesikatot. Samalla energiatehokkuus ja asumismukavuus paranevat kertaheitolla. Poppelipolun kaltaisia asunto-osakeyhtiöitä on Suomessa paljon, joten se mitä artikkelissa ”Monen hyödyn julkisivuremontti” kerrotaan Lahden kokemuksista, antaa hyviä eväitä myös muualla vastaavia korjaushankkeita kaavaileville.

Artikkeli ”Ohjaustekniikan signaalit katoavat seiniin” puolestaan pureutuu siihen kiistatta ajankohtaiseen problematiikkaan, kuinka nykyaikainen energiatehokas rakentaminen monien tutkimusten mukaan heikentää langattomien verkkojen kuuluvutta.

Leuto alkutalvi helli monessa mielessä taloyhtiöiden kukkaroita, eikä vähiten minimoimalla lumenpudotuksesta koituvia kuluja. Artikkelissa ”Katse kattoon” kuitenkin muistutetaan, miksi katto kannattaa tarkastaa ainakin kaksi kertaa vuodessa.

Suositussa Pykäläviisautta-osiossa Suomen Vuokranantajien lakimies Heli Järvi puolestaan käy läpi sitä, mitä tapahtuu vuokrasopimukselle, jos vuokralaisen terveys horjuu ja jos hän epäilee syyn tähän piilevän asunnossaan.

Nämä ja monet muut ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tammikuun numerosta, joka pian putoaa postiluukustasi ja on luettavissa myös digitaalisessa muodossa.

Lue Suomen Kiinteistölehti Digilehtenä!

Suomen Kiinteistölehti 1/2014 on luettavissa myös Digilehtenä. Hyödynnä jäsenetusi ja rekisteröidy lukijaksi.

Rekisteröidy lukijaksi niin voit lukea lehden missä vain, millä vain, milloin vain!