Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Kiinteistölehti siivoaa nurkat kevätkuntoon
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
18.2.2014

Kiinteistölehti siivoaa nurkat kevätkuntoon

Pian postiluukusta putoava Suomen Kiinteistölehden helmikuun numero pyyhkii pölyt nurkista ja kertoo muun muassa, kuinka taloyhtiö saa aikaan kaikkia osapuolia parhaiten palvelevan siivoussopimuksen.

Suomen Kiinteistölehti 2/2014

Siivous on taloyhtiölle tärkeä kokonaisuus, joka moitteettomasti hoidettuna harvoin kiinnittää huomiota. Pikemminkin sitä pidetään itsestäänselvyytenä. Toisin on silloin, jos siivouksessa on jotakin valittamista. Onkin olennaista, että taloyhtiössä tiedetään isännöitsijää ja hallitusta laajemmin, mitä on sovittu ja kuinka usein mikäkin kohde on tarkoitus siivota.

Kevään yhtiökokoukset alkavat olla käsillä. Siksi Kiinteistölehden numerossa 2/2014 kerrataan myös, mitä on muistettava ennen varsinaista yhtiökokousta. Tähän aiheeseen pureutuu Pykäläviisautta-palstalla varatuomari Mia Pujals. Verotuksen ja kirjanpidon asiantuntija Antti Suulamo puolestaan kertaa, mistä aineksista koostuu hyvä tilinpäätös.

Yhtiökokouksissa valitaan myös jäsenet taloyhtiön hallitukseen. Ei ole samantekevää, keitä hallituksessa istuu, ja siksi jo ennen yhtiökokousta on hyvä miettiä, mitä osaamista tarvitaan ja minkä alojen edustajia osakkaiden keskuudesta löytyy. Tähän paneutuu toiminnanjohtaja Marika Sipilä artikkelissaan Kunnia vai riesa? – Taloyhtiön hallitukseen on syytä panostaa.

Artikkelissa Muutamalla kympillä uuteen kotiin puolestaan kerrotaan, kuinka vuokratakuuta tarjoavat rahoitusyhtiöt lupaavat vähentää vuokranantajien riskejä. Vuokralainen taas ei enää tarvitse paksua setelinippua vuokrasopimusta allekirjoittaessaan.

Suomen Vuokranantajien vs. toiminnanjohtaja Elina Aalto kiteyttääkin asian toteamalla, että ”tällainen palvelu hyödyttää sekä vuokralaista että vuokranantajaa. Vuokralainen hyötyy siitä, ettei hänen tarvitse sitoa pääomaa vakuuteen ja vuokranantajalle lisäarvo syntyy vaivattomasta sopimisprosessista.

Kiinteistölehti käy myös Hervannassa, itsenäistä kaupunkia muistuttavassa tamperelaisessa 25 000 asukkaan lähiössä, joka lajissaan on yksi Suomen tunnetuimpia. Mitä kuuluu Hervantaan, jonka asukkaat ovat viime aikoina saaneet totutella ajatukseen, että tulevaisuudessa Hervannan ja Tampereen keskustan väli taitetaan nopealla raitiovaunulla?

Tämän ja monet muut ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden helmikuun numerosta, joka pian putoaa postiluukustasi ja on luettavissa myös digitaalisessa muodossa.

Lue Suomen Kiinteistölehti Digilehtenä!

Suomen Kiinteistölehti 2/2014 on luettavissa myös Digilehtenä. Hyödynnä jäsenetusi ja rekisteröidy lukijaksi.

Rekisteröidy lukijaksi niin voit lukea lehden missä vain, millä vain, milloin vain!