Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Kiinteistölehti karsii turhat oksat
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
19.3.2014

Kiinteistölehti karsii turhat oksat

Pian postiluukusta putoava Suomen Kiinteistölehden maaliskuun numero kääntää katseen pihaan. Siellä komea puu voi olla taloyhtiön ylpeydenaihe, mutta myös riesa, jos oksat raapivat seiniä ja kurottavat jo pelastustienkin tukkeeksi.

Häiritsevien oksien poisto kiinteistön vastuulla olevista puista on melko yleinen toimenpide, mutta miten ja milloin siihen on syytä ryhtyä? Joskus puun elinkaari myös päättyy ja puu voi muuttua jopa vaaralliseksi. Tähän aihepiiriin tuore lehti pureutuu artikkelissaan Pihapuu on sitkeä mutta ei ikuinen.

Lehti käy myös Kotkassa, jossa Asunto-osakeyhtiö Keisarin Naapuri tarjosi viime kesänä kahdelle nuorelle kuukauden pestin taloyhtiön palkkalistoilla. Artikkelissa Taloyhtiö nuorten työllistäjänä kerrotaan, mitä voi teettää ja mitä on hyvä ottaa huomioon, jos taloyhtiö haluaa antaa nuorille kesätöitä. Joka tapauksessa Kotkassa kokemukset nuorille kuin taloyhtiölle olivat rohkaisevia.

Kotkasta siirrytään Lahteen, jossa lehti vieraili Vuokranantajakoulussa. Asuntosijoittajia kouluväsymys ei tunnu vaivaavan, ja niinpä Lahdessakin – kevään vuokranantajakoulukiertueen ensimmäisellä paikkakunnalla – tiedonjanoisia riitti. Monille oman tietämyksen täydentämisestä vastaavissa koulutustilaisuuksissa on tullut jo perinne. Niinpä mukana ollut Riitta Piiparikin laskeskeli, että ”olisikohan tämä jo seitsemäs tai kahdeksas kerta?” Lahdessa Piiparia kiinnostivat erityisesti muuttopäivän määrittely ja remontointikysymykset.

Remonttikysymykset, jos mitkä ovat esillä, kun puhutaan putkiremonteista. Kaksiosaisen putkiremonttisarjan ensimmäisessä osassa maaliskuun Kiinteistölehti käy läpi eri vaihtoehtoja uusien putkien asentamiseksi. Ne löydät artikkelista On monta tapaa saada uudet putket.

Kun järeisiin remontteihin aiotaan ryhtyä, miksi kannattaisi harkita sisustusarkkitehdin ottamista mukaan hankkeeseen? Tähän tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman kuukauden kasvo, sisustusarkkitehti Susanna Halla. Hän muistuttaa, että jos sisustusarkkitehti isomman saneeraushankkeen yhteydessä suunnittelee ja valvoo koko taloyhtiön asukasmuutostyöt, helpottaa tämä vaikkapa isännöitsijän työtaakkaa. Mutta mitä muuta? Siitä enemmän jutussa Sisustusarkkitehtiin kannattaa panosta.

Tämän ja monet muut ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden maaliskuun numerosta. Se putoaa pian postiluukustasi ja on luettavissa myös digitaalisessa muodossa. Ja muistathan, että Suomen Kiinteistölehden uutiskirje ilmestyy kaksi kertaa kuukaudessa. Sen voit tilata sähköpostiisi lehden verkkosivuilta.

Lue Suomen Kiinteistölehti Digilehtenä!

Suomen Kiinteistölehti 3/2014 on luettavissa myös Digilehtenä. Hyödynnä jäsenetusi ja rekisteröidy lukijaksi.

Rekisteröidy lukijaksi niin voit lukea lehden missä vain, millä vain, milloin vain!