Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Kiinteistölehti laittaa pihakannet kuntoon
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
16.6.2014

Kiinteistölehti laittaa pihakannet kuntoon

Pian postiluukusta putoava Suomen Kiinteistölehden kesäkuun numero tarjoaa tuhdin tietopaketin vaikkapa lomalukemiseksi. Se kertoo muun muassa, kuinka etenkin monissa 1970-luvun taloissa pihakannen korjauksella voidaan paitsi saada rakenteet kuntoon myös parantaa pihan toimivuutta ja asukasviihtyvyyttä.

Suomen Kiinteistölehti 6/2014

Aikaa vievään ja monivaiheiseen prosessiin kannattaa varautua kuitenkin hyvin. Niinpä tänä kesänä työn alla olevia hankkeita koskevat valmistelut ja päätökset on tehty jo hyvissä ajoin. Piharakenteiden korjaaminen on viime vuosina kuitenkin ollut esimerkiksi Kiinteistölehden ja Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometrissa yksi vastaajien kestosuosikeista.

Kun noustaan vähän pihaa ylemmäs, aletaan lähestyä aurinkopaneeleiden maailmaa. Suomessakin on hiljalleen herätty aurinkopaneeleiden tuomiin energiantuotantomahdollisuuksiin. Eikä ihme, ovathan aurinkopaneelien hinnat laskeneet, minkä lisäksi kyseessä on omavarainen ja uusiutuva energia.

Kesän kiinteistölehti pysyttelee yhä kattojen tasalla, kun se kertoo, kuinka turkulainen taloyhtiö julkisivu- ja lvi-remontin yhteydessä otti käyttöön lämmön talteenoton, jonka ansiosta taloyhtiö säästää vuosittain sievoisen summan.

Kaikki edellä kuvatut ovat sen kokoluokan hankkeita, että niitä toteutettaessa kannattaa muistaa tuleva heinäkuun alku. Silloin näet astuu voimaan aiempaa tiukempi tiedonantovelvollisuus taloyhtiön urakoista. Mikä tiedonantovelvollisuudessa verottajalle erityisesti taloyhtiömaailmaa mietityttää, siitä enemmän lehden sivuilla.

Kesän lehti käy myös Oulussa, jossa on saatu hyviä kokemuksia niin perinteisestä kuin uudenlaisesta aluehuoltomallista. Siitä artikkelissa ”Tavoitteena kasvollinen huolto”. Oulun myönteisestä asioista hieman ikävämmälle maaperälle astutaan artikkelissa ”Taloyhtiö näkymättömän rikoksen kohteena”. Artikkelissa pureudutaan siihen, minkälaiset väärinkäytökset taloyhtiötä voivat uhata?

Nämä ja monet muut ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden kesäkuun numerosta, joka pian putoaa postiluukustasi ja on luettavissa myös digitaalisessa muodossa.