Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Suomen Kiinteistölehti syyskuussa
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
24.9.2014

Kiinteistölehti 7/2014: Taloyhtiöistä tehdään palotarkastajia

Asuintalojen palotarkastukset tehdään jatkossa yhä useammin niin sanottuna omavalvontana. Esimerkiksi Helsingissä keväästä lähtien kokeiltu malli tarkoittaa käytännössä sitä, että taloyhtiö itse suorittaa oman palotarkastuksensa. Asiasta kertoo tuoreimmassa numerossaan taloyhtiöiden oma julkaisu, Suomen Kiinteistölehti.

Suomen Kiinteistölehti 7_14

Keväällä pilottihankkeena Helsingin Harjussa ja Roihuvuoressa alkanut toimintamalli laajenee syksyllä kaikkiaan 500 kiinteistöön Etu-Töölössä ja Punavuoressa. Siinä taloyhtiöt velvoitetaan täyttämään pelastuslaitokselle valvontalomake, jonka mukaisesti taloyhtiö itse tarkastaa paloviranomaisten määrittelemät kohteet.

Palotarkastaja Sebastian De Caro Jätkäsaaren pelastusasemalta rauhoittelee uutta käytäntöä kavahtavia taloyhtiöitä ja kertoo, että hankkeessa asiat avataan taloyhtiöille selkeästi.

- Taloyhtiöt saavat ohjeistuksen ja 20 kysymysosa-aluetta, De Caro toteaa.

Mitä kaikkea taloyhtiöiden pitää ottaa huomioon uutta käytäntöä sovellettaessa, siihen pureutuu tuore Kiinteistölehti artikkelissaan Omatoimisuutta palotarkastukseen ja pelastussuunnitteluun.

Artikkelissa Hyvä kiinteistönvälittäjä tuntee taloyhtiön puolestaan muistutetaan, että onnistuneelle asuntokaupalle taloyhtiön tilanteen arviointi on yhtä tärkeää kuin se, että arvioidaan asunnon kunto ja hinta. Se on kiinteistönvälittäjän jokapäiväistä työtä.

Tuore Kiinteistölehti palaa myös hiljattain julkistettuun Kiinteistöliiton Indeksitalotutkimukseen, jonka mukaan korkeimmat asuinkerrostalon hoitokustannukset yli 30000 asukkaan kaupungeista ovat Lappeenrannassa ja Hämeenlinnassa. Mitkä muut paikkakunnat ovat tämän listan ”kärkisijoilla” ja kuinka indeksitalon kustannukset ovat nousseet, sitä avataan artikkelissa Kiinteistöverot ja vesikustannukset nousivat eniten.

Vakuuden enimmäismäärän korottaminen ja verovähennysoikeuden laajentaminen putkiremontteihin. Siinä poimittuna kaksi ajankohtaista tavoitetta, joita Suomen Vuokranantajat haluavat viedä eteenpäin. Tämä käy ilmi artikkelista Samassa veneessä tasaisesti eteenpäin, joka luotaa Vuokranantajien jo 15-vuotista taivalta, jonka aikana valtakunnallisen edunvalvojan jäsenmäärä on kasvamistaan kasvanut.

Mentäessä kohti kylmempiä vuodenaikoja nousee lämmitys vääjäämättä puheenaiheeksi. Suomessakin yleistynyt maalämpö on parhaimmillaan erittäin kannattava lämmitysmuoto. Sen kanssa on kuitenkin oltava erittäin tarkkana, koska ilman huolellista suunnittelua ja toteutusta potentiaaliset elinkaarihyödyt voivat jäädä toteutumatta.

Nämä ja monet muut ajankohtaiset artikkelit löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden, syyskuun numerosta.