Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Kiinteistölehti katsoo ylöspäin
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
21.10.2014

Kiinteistölehti katsoo ylöspäin

Rakennustyömaalla on harvoin hiljaista, ja kuten Kiinteistölehti kertoo tuoreimmassa numerossaan, paljon tapahtuu myös öisin. Esimerkiksi vaativat tarvikkeiden nostot on usein hyvä ajoittaa yöhön, jolloin niistä on mahdollisimman vähän haittaa lähiympäristölle.

Nostojen onnistuminen vaatii toimivaa yhteistyötä taloyhtiöiden, rakentajien ja viranomaisten kanssa. Ainakin Helsingissä tuo yhteistyö vastaavan mestarin Kimmo Kunnarin mielestä sujuu: ” Olen havainnut kaupungin virkamiehet erittäin yhteistyökykyisiksi. Asioista pystytään sopimaan joustavasti. Pidimme useita kokouksia, joissa sovittiin pelisäännöt. Juuri näin tulee asioiden olla kaupungin ja yritysten välillä”, hän toteaa.

Yönostoja käsittelevän reportaasin lisäksi uusin Kiinteistölehti katsoo muutenkin ylöspäin. Kattoja käsittelevässä artikkelikokonaisuudessa käydään läpi katon syyshuolto, peltikattojen huoltomaalaus sekä kerrotaan, kuinka tiilikatto säilyy kunnossa ja milloin ylipäätään on kattoremontin paikka.

Katoilta sisätiloihin siirryttäessä pureudutaan viime aikoina jälleen esille nousseeseen tuholaisongelmaan. Lehti kertoo, kuinka huippuyliopiston opiskelijat kiinnostuivat luteiden torjunnasta ja kehittivät menetelmän, joka karkottaa luteet lämpökäsittelyllä.

Tuore lehti myös antaa ohjeita taloyhtiön talousarvion laatimiseksi vuodelle 2015. Tähän liittyvä artikkeli kertoo, että kiinteistöjen ylläpidon kustannukset nousevat yhä nopeammin kuin tulot ja kuluttajahinnat. Ensi vuonna nousuvauhti on arviolta 3 – 3,5 %, kun kuluttajahintojen nousun arvioidaan jäävän vain puoleen tästä.

Artikkelissa Vuokranantaja on asiakaspalvelija puolestaan muistutetaan, kuinka avoin keskustelu ja tarkka dokumentointi luovat pohjan hyvälle vuokrasuhteelle. Samalla kysytään, milloin viimeksi annoit vuokralaisellesi joululahjan?

Lehti tapaa myös savonlinnalaisen Antti Naukkarisen. Tämä 23-vuotias ammattilainen on neljässä taloyhtiön hallituksessa, joista yhdessä puheenjohtajana. ”Miksi en olisi suostunut?” hän vastaa kysyttäessä, mikä sai suostumaan taloyhtiön puheenjohtajan vastuulliseen tehtävään.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta, joka pian putoaa postiluukustasi.