Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Taloyhtiöt ovat rakentamisen kivijalka
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
25.11.2014

Taloyhtiöt ovat rakentamisen kivijalka

Vaikka kansakunta tarpoo talouden suossa ja rakentamisen määrä laskee, ilahduttaa tieto, että sentään taloyhtiöt tuovat eloa muuten vaisuille markkinoille. Suomen Kiinteistölehti julkaiseekin tuoreessa numerossaan Kiinteistölehden ja Kiinteistöliiton korjausrakentamisen barometrin, jonka mukaan taloyhtiöiden korjausrakentamishankkeet ovat olleet jopa kasvussa.

Suomen Kiinteistölehti 9_14

Uunituoreen barometrin mukaan kolmasosalla taloyhtiöistä on kuluvana vuonna ollut menossa jonkinlainen korjaushanke, ja kasvua vuoden takaiseen tilanteeseen on jopa seitsemän prosenttiyksikköä. Myös suunnitteluvaiheessa hankkeita on jonkin verran enemmän kuin vuosi sitten.

Mutta miltä näyttää ensi vuosi, ja kuinka taloustilanne siihen vaikuttaa, sitä valottaa Kiinteistölehden tuoreessa numerossa Kiinteistöliiton pääekonomisti Jukka Kero. Tänä syksynä Kiinteistölehden ja Kiinteistöliiton kyselyyn vastasi kaikkiaan 1327 taloyhtiöiden päättäjää, joista isännöintitehtävissä työskentelee 256.

Jos pysytään isännöinnissä, siihen liittyy myös lehden tämän kertainen kasvo. Hän on Isännöintiliiton uusi puheenjohtaja, Ilkka Saarinen. Hänen mielestään asunto-osakeyhtiömalli sopii hyvin suomalaisille, ja hallinnon puolella isännöitsijän ja taloyhtiöiden hallitusten yhteistyötä helpottaa huomattavasti se, että isännöitsijä osaa asettua hallituksen asemaan.

Toisessa henkilökuvassa, vuokranantajan profiilissa Katariina Sairinen kertoo, kuinka hän aikoinaan päätyi vuokranantajaksi. ”Taitaa olla aika tavallinen tarina”, hän aloittaa, mutta miten se jatkuu, siitä lehdessä tarkemmin.

Pykäläviisautta-palstalla puolestaan Kiinteistöliitto Uusimaan lakimies, varatuomari Katriina Sarekoski pohtii kameravalvonnan problematiikkaa. Monessa taloyhtiössä kameravalvonnan toteuttaminen on ajankohtainen asia. Aivan yksinkertaista se ei kuitenkaan ole, kuten Sarekoski opastavassa artikkelissaan valottaa.

Muissa artikkeleissa taloyhtiöiden päättäjien ja vuokranantajien oma lehti kertoo mm. osakkaan vahingonkorvausvastuusta, uusista lämmönjaon menetelmistä sekä onnistuneiden laajakaistaratkaisujen tuomista mahdollisuuksista. Esittelyssä on myös järjestelmä, jonka ansiosta lämmitys- ja käyttövettä voidaan säätää huoneistokohtaisesti.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta, joka pian putoaa postiluukustasi. Digiversion lehdestä voit lukea jo nyt, ja siihen pääset mm. osoitteessa www.kiinteistolehti.fi.