Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Suomen Kiinteistölehti porautuu julkisivuihin ja juhlii
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
21.1.2015

Suomen Kiinteistölehti porautuu julkisivuihin ja juhlii

Suomen Kiinteistölehden tuoreen tammikuun numeron artikkeleista moni liittyy julkisivuihin, minkä lisäksi taloyhtiöiden oma lehti juhlii. Tuleehan tänä vuonna kuluneeksi peräti 90 vuotta aina nuorekkaan julkaisun syntymästä.

Suomen Kiinteistölehti 1_15

Artikkeli Pieni ja pikantti Jarelin kohentui kertoo, kuinka Joensuun keskustassa sijaitseva taloyhtiö heräsi uuteen kukoistukseen.

– Oli syytäkin, sillä talomme näytti sangen repsahtaneelta. Valkoiset seinälevyt olivat likaantuneet, saumaukset irtoilleet ja parvekkeiden maalaus oli lohkeillut, luonnehtii hallituksen puheenjohtaja Osmo Ruuskanen aikaa ennen remonttia.

Artikkelissa Parvekelasitus pidentää betonin ikää puolestaan käydään läpi mielenkiintoisia tutkimuksia, joiden mukaan viimeistään parvekeremontin yhteydessä kannattaa miettiä myös parvekkeiden lasittamista.

Investoinnista ainakin osa tulee takaisin – joko asumismukavuuden kasvuna, energiansäästönä ja korjausten lykkääntymisenä.

Korjaaminen liittyy usein vanhaan rakennuskantaan, mutta haasteita riittää myös uusissa kohteissa. Monissa uusissa taloyhtiöissä törmätään tilanteeseen, jossa taloyhtiö ja urakoitsija ovat erimielisiä rakentamisessa todetuista puutteista.

Vaikka rakennusliikkeet eivät haluaisi asiaa myöntääkään, laatutasoon vaikuttavat joskus myös tiukat aikataulut ja urakoiden pilkkominen. Tätä valottaa artikkeli Taloyhtiöt ja rakennusliikkeet kiistelevät takuukorjauksista.

Mitä syntyy, kun samassa henkilössä yhdistyvät yrittäjä, isännöitsijä ja muusikko? Se selviää tämän kertaisessa Kasvossa, joka esittelee perheyrityksen hallituksen puheenjohtajan Kaisa Närerannan.

Ajassa-palstalla puolestaan annetaan taloyhtiöille päivitetty talousarvio-ohje tälle vuodelle. Myönteisimmästä päästä on tieto, jonka mukaan energian halpeneminen pehmentää vaikutuksia, joita veronkorotukset aiheuttavat.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta, joka pian putoaa postiluukustasi.

Juhladigilehti on kaikille avoin

Tuoreessa numerossaan Suomen Kiinteistölehti käy lyhyesti läpi 90-vuotista taivaltaan. Varsinainen juhlanumero on kuitenkin kaikille avoin digitaalinen lehti. Siinä katsotaan historiaan lehdessä vuosikymmenien saatossa julkaistun aineiston kautta.