Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Kiinteistölehti käy pihakävelyllä
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
18.2.2015

Kiinteistölehti käy pihakävelyllä

Pian postiluukustasi putoava Suomen Kiinteistölehden tuore helmikuun numero lähtee liikkeelle Oulusta. Siellä taloyhtiöiden väki on nyt jalkautunut ja ruvennut käymään yhteisillä pihakävelyillä. Niiden yhteydessä kartoitetaan lähipiirin pulmakohtia ja kehitetään parannusehdotuksia. Samalla asukkaat luonnollisesti tutustuvat toisiinsa.

Oulun pihakävelyt ovat osa laajempaa naapuriapuhanketta. Siinä etsittiin vastauksia mm. kysymyksiin, miten vähentää yksinäisyyttä ja turvattomuutta ja niiden sijaan lisätä naapurin auttamista sekä vanhaa kylähenkeä?

Yksi vastauksista oli pihakävely, jonka periaate on yksinkertainen: Kutsutaan taloyhtiön tai naapuruston asukkaat paikalle, kierretään yhdessä pihat, rappukäytävät ja yleiset tilat ja kävellessä ideoidaan parannuksia. Oulussa saatuja kokemuksia käydään läpi artikkelissa Naapurit tutuiksi ja olo turvalliseksi.

Oulusta laskeudutaan Espoon Soukkaan. Siellä on saatu hyviä kokemuksia taloyhtiöiden ryhmäkorjauksesta, jolle vuosina 1968–72 rakennetut talot olivat otollinen kohde. Soukassa hanketta edesauttoi myös se, että taloilla oli sama isännöintitoimisto ja huoltoliike.

Yhteensä Soukassa mukana oli 14 yhtiötä ja 18 rakennusta. Kokonaisuuksista ensimmäinen valmistui viime kesänä, ja viimeisimpien osalta toteutus on vasta alkamassa. Soukan kokemuksista ja ryhmäkorjauksesta kerrotaan artikkelikokonaisuudessa Ryhmäkorjaus tuo säästöjä.

Mitä taloyhtiön on hyvä tietää, kun se on käynnistämässä suurta korjaushanketta ja pitäisi saada lainaa? Tähän aihepiiriin porautuu uudessa Taloyhtiön rahoitus -sarjassa Hypon markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Aalto. Artikkelissaan Lainaa hakemassa hän käy läpi pahimmat sudenkuopat ja huomioitavat seikat.

Voiko opiskelija olla vuokranantajana? Miksikä ei, vakuuttaa Kiinteistölehden haastattelema Ville Vesterinen vuokranantajan profiilissa. Lappeenrantalainen opiskelija ja koti-isä omistaa kerrostaloyksiöitä ja -kaksioita yhdessä sijoittajakollegansa kanssa. Vesterisen mukaan häntä kiinnosti asuntosijoittamisen tuoma mahdollisuus vaurastua – ja kiinnostaa yhä.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Digiversion lehdestä voit lukea jo nyt, ja siihen pääset mm. osoitteesta www.kiinteistolehti.fi.

Tänä vuonna Kiinteistölehti juhlii 90-vuotista taivaltaan. Lehden juhlanumero on kaikille avoin digitaalinen lehti, jossa katsotaan historiaan lehdessä vuosikymmenien saatossa julkaistun aineiston kautta. Myös sen voit lukea osoitteesta www.kiinteistölehti.fi.