Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Kiinteistölehti kesäkuussa
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
20.5.2015

Kiinteistölehti kertoo monenlaisista putkiremonteista ja hyvästä hallitustyöstä

Tällä viikolla saapuu lukijoilleen toukokuun Suomen Kiinteistölehti. Lähes 80-sivuinen numero kertoo, että putkistosaneeraukseen on nykyisin tarjolla monta keinoa – jopa sellaisia, joissa saadaan aivan uudet putket.

Suomen Kiinteistölehti 5/2015

Talttahampaiset kuokkavieraat alkavat olla omalla tavallaan EU:n suojeluksessa. Niitä ei saa enää kohta myrkyttää miten vain ja kuka tahansa. Myrkyn pitämiselle yhtä mittaa viikkokausia esillä kellarissa on pehmeämpiä mutta tehokkaita menetelmiä. Toukokuun Kiinteistölehti esittelee niitä.

Tehokas sisäverkko on monille asukkaille jo samanlainen itsestäänselvyys kuin hanasta tuleva lämmin vesi. Sisäverkoissa ja niiden asennuksessa on yhä puutteita jotka saattavat viedä käräjille saakka. Myös langattomat tukiasemat koetaan välttämättömäksi pahaksi, jota ei haluta lähelle asuntoja. Näistä asioista kerromme kahden artikkelin paketissa.

Kiinteistölehden perinteikäs taloyhtiön tekniikan kevätohje ehtii osaan, jossa kerrotaan huoneistojen LVI-säädöistä. Pohdimme myös huoneistokohtaisen vedenmittauksen hyötyjä; milloin se kannattaa ja milloin se jopa vaaditaan.

Korjausrakentaminen vilkastunee hieman. Se painottuu tänäkin vuonna vanhoihin suosikkeihin: piharakenteisiin, putkistoihin sekä oviin ja ikkunoihin. Taloyhtiöiden remonttihankkeita on tutkinut Kiinteistöliiton ja Kiinteistölehden Korjausrakentamisbarometri. Kerromme myös Porvoon ja Loviisan perinteisen korjausrakentamiskisan voittajista.

Uusi hallitus aloittaa työnsä paitsi tasavallassa, myös useimmissa taloyhtiöissä. Taloyhtiöiden hallitukset eivät yleensä uudistu kerralla niin perusteellisesti kuin Suomen hallitus tänä keväänä. Vinkkejä taloyhtiöiden uusien hallitusten toimintaan kuitenkin kaivataan ja toukokuun kiinteistölehdessä niitä annetaan.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Digiversion lehdestä voit lukea jo nyt. Siihen pääset muun muassa osoitteesta www.kiinteistolehti.fi/digilehti.

Tänä vuonna Kiinteistölehti juhlii 90-vuotista taivaltaan. Lehden juhlanumero on kaikille avoin digitaalinen lehti, jossa katsotaan historiaan lehdessä vuosikymmenien saatossa julkaistun aineiston kautta. Myös sen voit lukea myös osoitteesta www.kiinteistölehti.fi/digilehti.