Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Kiinteistölehti kertoo jätebisneksen arvokkuudesta ja porrashuoneiden tyyleistä
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
25.4.2016

Kiinteistölehti kertoo jätebisneksen arvokkuudesta ja porrashuoneiden tyyleistä

Pian postiluukustasi putoava Suomen Kiinteistölehden huhtikuun numero avaa perusteellisesti jätehuollon taloudellista merkitystä. Toinen iso kokonaisuus kertoo jugendtalojen ja vielä vanhempien asuinkiinteistöjen porrashuoneista. Ne ovat helmiä, joiden alkuperäisyyttä kannattaa vaalia.

Suomen Kiinteistölehti 4/2016

Lue Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta, mitä kaikkea jätebisnekseen liittyykään ja miten laajaa se on. Matti Valli on yhteistyössä Kiinteistöliiton pääekonomistin Jukka Keron kanssa kirjoittanut kuuden sivun kokonaisuuden aiheesta. Mielipidepalstalta löydät vielä Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen toiminnanjohtajan Raimo Kiljusen näkemyksen.

Jugendkauden arkkitehdit tekivät kokonaisuuksia. Vanhan talon ulko-ovi ja porrashuone ovat taideteoksia, joita kannattaa remontoidessakin kunnioittaa. Tähän antaa ohjeita Paula Herrasen artikkeli.

Lisälämmöneristys on luonteva osa julkisivuremonttia ja tuo sekä mukavuutta että säästöjä, kertoo Annika Jaatisen haastattelema Kiinteistöliiton kehityspäällikkö Jari Virta. Virta ja Jyri Nieminen ovat hiljattain tehneet aiheesta kirjan Rakennusten lisälämmöneristäminen.

Huhtikuu on runoilijoiden mielestä kuukausista julmin. Pihalla ja puutarhassa kevät on kuitenkin heräämisen aikaa – ja ensimmäisten töiden. Mutta suunnitellaanpa ennen kuin tehdään. Se säästää aikaa, vaivaa ja rahaa, kertoo viheralan ammattilainen Kaisa Koskelin myös havainnollisten kuvien avulla.

Moni suomalainen taloyhtiö on vähitellen monikulttuuristunut jo pari vuosikymmentä. Viime vuoden tuhansista maahanmuuttajista suuri osa muuttaa tänä vuonna kerrostaloasuntoon. Esa Tuomisen artikkelissa valotetaan aihetta myös maahanmuuttajan kannalta.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.