Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Joulukuun Kiinteistölehti kertoo koko korttelin yhteistyöstä ja älykkäistä lukoista
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
16.12.2016

Joulukuun Kiinteistölehti kertoo koko korttelin yhteistyöstä ja älykkäistä lukoista

Töölöläisten taloyhtiöiden yhteistyö tarjoaa vertaisapua ja kenties tulevaisuudessa yhteisiä hankkeita. Yhteistyön avulla voidaan välittää tietoa jo ennakkoon tulevista remonteista naapuritaloyhtiöiden asukkaille.

Suomen Kiinteistölehti 10/2016

Pian postiluukustasi putoavassa Suomen Kiinteistölehden joulukuun numerossa kerrotaan kahden artikkelin paketissa uusista lukitusratkaisuista. Avainnippujen kilinä saattaa piankin olla uhanalainen ääni. Kun talon lukitukset digitalisoidaan, voidaan samalla kehittää myös sähköistä viestintää.

Uusi aika tulee myös perinteikkääseen asunto-osakkeiden rekisteriin, kertoo Sari Putkonen. Osakekirjat löytyvät siirtyvät tulevaisuudessa sähköisestä rekisteristä.

Museokadulla Helsingin Töölössä toimii kymmenen taloyhtiön yhteistyö. Mervi Ala-Prinkkilän artikkelissa kerrotaan, että kun naapuritalojen hallitusten puheenjohtajat tuntevat toisensa, neuvoja voidaan kysyä helpommin.

Töölöstä löytyy myös energiaratkaisujen uuden ajan airut. Kivelänkadulla on maalämpö saatu sovitetuksi umpikorttelin taloon hyvin tuloksin alkuhankaluuksien jälkeen. Oulussa taas tuottavat sähköä rivitalon piharakennuksen katolle asennetut aurinkopaneelit.

Porrashuoneen värit ja myös maalityypit kertovat aikakaudesta, jolloin talo oli uusi. Remontissa voidaan alkuperäisen henki säilyttää tai palauttaa, kertoo Paula Herranen artikkelisarjan ”Remontoi ajan hengessä” päätösosassa.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Digiversion lehdestä voit lukea jo nyt.