Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Ilmastokatu puhdistaa ilmaa, samoin sähköautoilu
Kirjaudu sisään
3.84.130.252
Käyttäjätunnus
Salasana
17.10.2017

Ilmastokatu puhdistaa ilmaa, samoin sähköautoilu

Pääkaupunkiseudulla toteutettu Ilmastokatu-hanke tarjosi taloyhtiöille apua energiansäästössä. Samalla ryhdyttiin kohentamaan ympäristöä muutenkin, yhteistuumin. Ympäristöystävällisiä ovat myös sähköautot, joiden lataaminen välillä kuumentaa töpseleitä ja tunteitakin.

Suomen Kiinteistölehti 8/2017

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden lokakuun numero. Pekka Karppisen ja Jukka Sirenin artikkeleissa kerrotaan, Ilmastokadulta löytyi vinkkejä energiansäästöön ja samalla ryhdyttiin muuhunkin yhteistyöhön naapuritalojen kesken.

Kaukojäähdytys on energiatehokas ja ympäristöystävällinen tapa tuoda viileyttä taloon. Sen hankkimista kannattaa harkita putkiremontin yhteydessä. Omanlaisiaan remontteja tai ainakin varautumista voi taloyhtiöiltä vaatia myös yleistyvä sähköautoilu. Useimmat toki ovat sitä mieltä, että autoilija tai työsuhdeautoilijan työnantaja maksaa lataamisen. Mutta miten sen mittaisi? Ja kuka tai mikä maksaa taloyhtiön järjestelmiltä mahdollisesti vaadittavat parannukset? Tästä kertoo perusteellisessa asiantuntija-artikkelissa Salla Sofia Vartiainen.

Illat ovat jo pimeitä, ja pihavalaistuksen uusiminen tulee monille mieleen. Vanhanaikainen pihavalaistus voi olla sekä ”hämäräperäinen” että samalla energiasyöppö. Sen uusiminen kannattaa usein myös taloudellisesti, Nico Leokratis kertoo Mervi Ala-Prinkkilän haastattelemana.

Ensi vuonna kannattaa keskimääräisen taloyhtiön varautua talousarviossaan hoitokulujen noin kahden prosentin nousuun, Kiinteistöliiton pääekonomisti Jukka Kero ohjeistaa. Kiinteistövero ja kaukolämpö voivat nousta reippaastikin, mutta paikkakuntakohtaiset erot ovat suuria.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.