Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Katolla kannattaa käydä ennen lumentuloa
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
22.11.2017

Katolla kannattaa käydä ennen lumentuloa

Katto on talon viides julkisivu ja siitä huolehtiminen on tärkeää koko rakennuksen pitkälle elinkaarelle. Ja jos kattomuoto kyllästyttää, sen voi kenties vaihtaa.

Suomen Kiinteistölehti 9/2017

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden marraskuun numero. Siinä luodaan katse kattoon. Ennen uutta lumenpudotussopimusta on taloyhtiön syytä tarkistuttaa katon nykyiset vauriot, sanoo tavarantarkastaja Juhani Leijamaa. Toisessa artikkelissa kerrotaan onnistuneesta kattoremontista, jossa samalla muutettiin tasakatto pulpettikatoksi. Ja marraskuun Kasvo on kattojen tiivistämisen ammattilainen Markus Saano.

Joskus parasta peruskorjausta on purkaa koko talo ja tehdä uusi, johon tulee enemmän asuntoja. Niiden myynnillä rahoitetaan osa remontista. Tällaisen kannattavuus edellyttää kuitenkin, että kaupunginosassa on riittävästi kysyntää asunnoille tarpeeksi hyvään hintaan. Esimerkistä Oulussa ja asiantuntijoiden näkemyksistä kertoo Pirkko Koivun artikkeli.

Digitalisaatio tulee isännöintiinkin, ja tuo säästöjä taloyhtiöille - tai ainakin sen pitäisi, todetaan Matti Vallin artikkelissa. Julkisivuja voi korjata talvellakin, rohkaisee puolestaan Toni Pakkala Tampereen teknillisestä yliopistosta – mutta huolehditaan samalla paloturvallisuudesta, sanovat asiantuntijat Dakota Lavennon artikkelissa.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Digiversion lehdestä voit lukea jo nyt.