Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Taloyhtiöt ja kaupunginosat käyvät joulun viettoon
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
19.12.2017

Taloyhtiöt ja kaupunginosat käyvät joulun viettoon

Monille taloyhtiöille ja kokonaisille kaupunginosille on kertynyt perinteitä juhlia joulua yhteisin menoin. On pihan kuusijuhlaa ja lähikortteleissa kiertävää kuoroa. Kokonainen puistokin voidaan koristaa juhlaa varten.

Suomen Kiinteistölehti 10/2017

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden joulukuun numero. Siinä Riitta Malve-Tamminen kertoo monenlaisista yhteisöllisistä joulunviettotavoista. Ja yhteisöllisyydestä ja yhteistyön voimasta kerrotaan lehdessä muutenkin kuin jouluun liittyen.

Sovittelu auttaa naapurukset ajoissa pois riidan kehästä, Naapuruussovittelukeskuksen Miriam Attias painottaa. Sovusta, sen järkkymisen syistä ja palautuskeinoista kerrotaan kahdessa muussakin artikkelissa. Konfliktien ennalta ehkäisemistä puolestaan on hyvä ja selkeä tiedottaminen, tarvittaessa kuvien avulla. Siitä kertoo ARA:n hankekoordinaattori Pirja Peltomäki.

Yhteistyö ja vertaistuki on voimaa taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajien kesken. Laajassa juttupaketissa kerrotaan, kuin puheenjohtajaklubit toimivat Turussa, Tapiolassa ja Kanta-Hämeessä. Tällaisen klubin perustamiskynnyksen ei tulisi tuntua liian suurelta!

Asumisen ja asumisturvallisuuden apuvälineet kehittyvät. Tärkeää olisi myös saada jo olemassa olevat välineet tunnetuiksi ja käyttöön, todetaan kahdessa kodin tekniikasta kertovassa artikkelissa.

Paljon kritisoidusta Euroopan Unionista on hyötyäkin, myös taloyhtiöille. EU:n tukemissa hankkeissa tehdään laajaa asukasyhteistyötä. Esimerkiksi mySMARTLife tarjoaa vuosina 2017–2021 mahdollisuuden energiatehokkuuden parantamiseen. Tamperelainen taloyhtiö taas menee onnistuneen alun jälkeen jo toiselle hakukierrokselle EU-Gugle-hankkeessa.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Digiversion lehdestä voit lukea jo nyt. Joulun kunniaksi avasimme joulukuun numeron kaikkien luettavaksi!