Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Uusi viemäri ei aina ole huoleton
Kirjaudu sisään
3.90.207.89
Käyttäjätunnus
Salasana
13.4.2018

Uusi viemäri ei aina ole huoleton

Perinteisin menetelmin, putket uusiin metalliputkiin vaihtamalla tehty remontti ei aina anna huolettomia vuosikymmeniä. Sisäpuolelta jo tehtaalla pinnoitetuissa, uusissa viemäriputkissa on ilmennyt laadun vaihtelua ja sen seurauksena korroosiota jo muutaman vuoden kuluttua remontista.

Suomen Kiinteistölehti 4/2018

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden huhtikuun numero. ”Tehdaspinnoitettujen” putkien ongelmista kertoo Riitta Malve-Tammisen artikkeli.

Huolettomana pitävät varmaan monet myös uutta taloa. Sitä se onkin korjausvelkapommiin verrattuna. Uudella talolla ja sen omistavalla taloyhtiöllä on kuitenkin omat muistamista vaativat asiansa. Vuositarkastus on niistä tärkeimpiä. Siitäkin kertoo huhtikuun Kiinteistölehti.

Taloyhtiön historian tutkimisesta ja kenties peräti historiikin julkaisemisesta voi olla monenlaista iloa ja hyötyä. Se lisää osakkaiden, asukkaiden ja liikehuoneistovuokralaistenkin kiinnostusta taloon. Historian tunnetuksi tekeminen on myös brändäyskeino, kertoo Heini Ynnilän artikkeli.

Maalämpöön yhdessä naapuritalojen kanssa? Ainakin Espoon Soukassa se onnistui alkuhankaluuksien jälkeen hyvin, todetaan Mervi Ala-Prinkkilän artikkelissa. Kaukolämmön kallistuessa päättivät kolme taloyhtiötä siirtyä maalämpöön yhteisessä hankkeessa.

Kaksi seikkaa on taloyhtiöiden hallitusten ja isännöitsijöiden huomioitava talon rekistereitä ja arkistoja hoitaessaan. Sähköinen rekisteröinti muuttaa lähitulevaisuudessa taloyhtiön osakastietojen hallinnan perusteellisesti. Uuden tietosuojalain käytännön soveltaminen taas alkaa jo 25. toukokuuta. Uudistuksista ja muutoksista kertoo kahden asiantuntija-artikkelin paketti.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.

Lehteä jaetaan myös Taloyhtiö 2018 -tapahtumassa. Maksuttomassa neuvonta- ja näyttelytapahtumassa on ohjelmaa isännöitsijöille, taloyhtiön hallituksille, toiminnantarkastajille, vuokranantajille ja kaikille kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan!