Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Kesäkuun Kiinteistölehdessä asiaa rivitaloista ja oto-isännöinnistä
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
16.6.2015

Kesäkuun Kiinteistölehdessä asiaa rivitaloista ja oto-isännöinnistä

Tällä viikolla saapuu lukijoilleen kesäkuun Suomen Kiinteistölehti. Siitä löytyy muun muassa tukeva lukupaketti rivitalojen julkisivujen ja pihojen kunnossapidosta. Vanheneva rivitalokin kaipaa huolenpitoa ja oikeita maaleja. Pihojen kallistuksista ja sadevesijärjestelmistä huolehtimalla autetaan matalammallakin sokkelilla varustettua rivitaloa selviämään vuodenaikojen vaihteluista.

Monissa pienissä taloyhtiöissä joku hoitaa isännöintiä sivutoimisesti, ”oman toimen ohella” eli otona. Kerromme vinkkejä oto-isännöitsijöille ja myös siitä, miten ammatti-isännöintiin siirrytään sujuvasti, kun niin halutaan.

Suomen ensimmäisiä eräänlaisia rivitaloja ovat yli satavuotiaat työväestön puutaloalueet. Kävimme katsomassa viihtyisää pihaa ja yhteisöllisyyttä Turun kuuluisassa Port Arthurissa.

Kerrostaloistakin on tulossa yhä energiaomavaraisempia. Uudet energialähteet haastavat jo kaukolämmön. Energiatietoisuuden ohessa voidaan parantaa myös edellä mainittua yhteisöllisyyttä. Kiinteistölehti kertoo hyvän esimerkin Jyväskylästä.

Normit turvaavat asumisen laatua, mutta joskus myös nostavat sen hintaa kangistamalla rakennusten suunnittelua. Pohdimme, voisiko niitä lieventää tai soveltaa joustavammin.

Pietari on miljoonakaupunki lähellä rajaa. Kiinteistölehti kävi tutkimassa, kuinka historian mittaan uhaksikin koetusta miljoonakaupungista on tullut mahdollisuus suomalaisille rakentajille.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.

Tänä vuonna Kiinteistölehti juhlii 90-vuotista taivaltaan. Lehden juhlanumero on kaikille avoin digitaalinen lehti, jossa katsotaan historiaan lehdessä vuosikymmenien saatossa julkaistun aineiston kautta.