Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Kiinteistölehdessä joulukuussa asiaa ikkunoista, parvekkeista ja antenneista
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
18.12.2015

Kiinteistölehdessä joulukuussa asiaa ikkunoista, parvekkeista ja antenneista

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden joulukuun numero. Tämä joulunseudun uutispuuron manteli kertoo, miten kodikkuutta ja energiatehokkuutta parannetaan ikkunat tiivistämällä. Jos se ei enää auta, toteutetaan ikkunaremontti talon henkeen sopivasti. Avaamme myös antenniverkkojen runsaita kirjainlyhenteitä ja kerromme, mihin kaikkeen antenniverkkotaloissa kannattaa varautua.

Suomen Kiinteistölehti 10/15

Ikkunaremontista on monenlaista hyötyä

Asumisviihtyisyys ja talon energiatalous kohenevat usein tehokkaasti ikkunaremontin avulla. Mervi Ala-Prinkkilän artikkelissa kerrotaan, kuinka töölöläinen kerrostalo saa ”pesijäntappoflippereiden” tilalle talon tyyliin sopivat ikkunat. Juha Europaeus antaa vinkkejä tilanteeseen, jossa tiivistäminen riittää.

Parveke koetaan omaksi reviiriksi ja asunnon osaksi. Arkisen käytön kannalta näin onkin, mutta remontointi ja erilaisten lisävarusteiden ripustelu on asia erikseen. Annika Jaatinen kertoo mitä parvekkeella saa tehdä omin luvin ja mitä taloyhtiöltä luvan pyytäen. Parvekkeen lumityövastuista kertoo Tapio Haltia Pykäläviisautta-palstalla.

Lumet on saatava pois katoiltakin. Jos sinne nyt lunta nykyisin tulee… Oli hankikeli tai vesikeli, tarvitsevat sekä harjakatto että ns. tasakatto hoivaa. Dakota Lavento haastatteli Kerabit Oy:n asiantuntijoita aiheesta.

Antenniverkkolähetyksissä tapahtuu lähivuosina kaksi erillistä asiaa: taajuusmuutoksia ja teräväpiirto- eli HD-lähetysten yleistyminen. ”Hyvä isä, kuka näistä selvän ottaa”, parahti Veikko Lavi jenkassaan. Jukka Siren koettaa tuoda asiaan valoa laajassa, monen asiantuntijan näkemykset kertovassa artikkelissa.

Sähköautojen lataaminen taloyhtiön ”perustolpista” on mahdollista, jos näitä tolppia tehdään älykkäämmiksi. Näin sanoo palkittu start up-yrittäjä Jiri Räsänen.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.

Tänä vuonna Kiinteistölehti juhlii 90-vuotista taivaltaan. Lehden juhlanumero on kaikille avoin digitaalinen lehti, jossa katsotaan historiaan lehdessä vuosikymmenien saatossa julkaistun aineiston kautta.