Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Kiinteistölehti puhuu rahasta ja taloudesta
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
29.3.2016

Kiinteistölehti puhuu rahasta ja taloudesta

Pian postiluukustasi putoava uunituore Suomen Kiinteistölehti kertoo remonttien rahoituksesta niin taloyhtiön kuin osakkaan näkökulmasta. Asuntosijoittajille lehti puolestaan ennakoi kirkastuvia näkymiä. Ja rahaan liittyy myös energian säästö, johon jo laki isoissa remonteissa nykyisin velvoittaa.

Suomen Kiinteistölehti 3/2016

Lue Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta, minkälaisia lähitulevaisuuden mahdollisuuksia Suomen Vuokranantajien puheenjohtaja Jouni Lehtinen luonnostelee asuntosijoittajille. Raha on vain saatava liikkeelle, ja yksi tekijä tässä on sen hinta.

Rahan hintaa asuntosijoittajille ja taloyhtiöiden remonttilainoissa on pankki kerrallaan tutkinut Suomen Rahatiedon Seppo Rekonen. Suomen Kiinteistölehti alkaa julkaista lainavertailuja säännöllisesti yhteistyössä Vuokranantajien kanssa.


Seniorit pärjäävät kotona pitempään, jos taloyhtiössä on hyvä naapurihenki. Esa Tuomisen artikkelissa kerrotaan ulvilalaisesta taloyhtiöstä, jossa myös tämä asia on kunnossa. Kuudes huhtikuuta Helsingin Messukeskuksessa järjestettävän Taloyhtiötapahtuman pääpuhuja Tuomas Kyrö puolestaan arvelee, että hänen luomansa romaanihahmo Mielensäpahoittaja viihtyisi kerrostalossa aivan kohtuullisesti.


Puheenjohtajien klubeja toimii jo monella suunnalla Suomessa. Ensimmäisenä aloitti Tapiolan klubi, nyt jo kymmenen vuotta täyttävä. Riitta Malve-Tamminen kävi sen iltatilaisuudessa tapaamassa koko idean isää Olavi Merikantoa. Lehti kertoo myös Hämeenlinnassa käynnistyneestä klubitoiminnasta.

Yhtiölaina ei ole ainoa keino korjaushankkeen rahoittamiseksi, toteaa Annika Jaatinen artikkelissaan. Edullisemmaksi voi tulla eri rahoitustapojen yhdistelmä. Säästöä tuo taloyhtiölleen myös energiaekspertti, kertoo Mervi Ala-Prinkkilä. Ja kun putkiremontissa kerran vaaditaan asennettavaksi huoneistokohtainen vedenkulutuksen mittaus, kannattaa se ottaa myös käyttöön – ja mieluummin etäluettavana, Tapio Rask kannustaa Jukka Sirenin artikkelissa.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.