Skip Navigation LinksEtusivu > Ajankohtaista > Kirjauutuus: Ansvarsfördelningstabellen för bostadsaktiebolag
Kirjaudu sisään
34.229.24.100
Käyttäjätunnus
Salasana
1.12.2016

Kirjauutuus: Ansvarsfördelningstabellen för bostadsaktiebolag

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko 2017 -oppaasta on ilmestynyt ruotsinkielinen versio.

Ansvarsfördelningstabellen för bostadsaktiebolag esittää osakkaan ja taloyhtiön kunnossapitovastuut ruotsin kielellä, selkeästi taulukkomuodossa ja runsaasti kuvitettuina. Jokaista rakennetta, osaa ja laitetta koskeva vastuunjako avataan piirroskuvin, joiden värityksestä selviää yhdellä vilkaisulla, kuuluuko kunnossapitovastuu osakkaalle vai yhtiölle.

Opas on kauttaaltaan päivitetty ja täydennetty. Vastuukohtia on lisätty entisestään - niitä ovat mm. eri-ikäisten kylpyhuoneiden seinä- ja lattiarakenteet, peilikaappi, seinä-wc ja portaat. Myös kuvia on huomattavasti aiempaa enemmän. Oppaan sisältö on sama kuin suomenkielisessä Taloyhtiön vastuunjakotaulukossa.

Opas perustuu voimassa olevaan asunto-osakeyhtiölakiin, ja sen ovat laatineet yhteistyössä Suomen Kiinteistöliiton ja Kiinteistöliitto Uusimaan lakimiehet ja insinöörit.

-----------

Ansvarsfördelningstabellen för bostadsaktiebolag anger mer specifikt hur underhållsansvaret för lägenhetens olika system, delar och anordningar fördelas mellan bostadsaktiebolaget och aktieägaren. Ansvarsfördelningen har åskådliggjorts med rikliga teckningar.

Bokens femte upplaga innehåller många nyheter och uppdateringar. Bokens omfattning har utvidgats och antalet bilder har ökat.

Denna ansvarsfördelningstabell för bostadsaktiebolag baserar sig på lagen om bostadsaktiebolag och den är utarbetad i samarbete mellan jurister och ingenjörer vid Suomen Kiinteistöliitto och Kiinteistöliitto Uusimaa.