Kirjaudu sisään
54.162.8.185
Käyttäjätunnus
Salasana
Etusivu Juridiikka > Osakkaan hyvittäminen – vastikealennuksen laskentaopas

Osakkaan hyvittäminen – vastikealennuksen laskentaopas

Tuotekuva
Painos:
1.
Julkaisuvuosi:
2018
ISBN:
978-951-685-437-6
Tuotenro:
535
Koko:
A5
Sivumäärä:
87
Formaatit:

Kirja

Kirjailijat:

Lindholm, Joachim - Rosén, Aki

32,00 €
Lisää ostoskoriin

Kirja auttaa laskemaan oikein osakkaalle kuuluvan vastikealennuksen silloin, kun osakkaan aiemmin tekemä remontti voidaan hyvittää taloyhtiön remontin yhteydessä.

Useimmat osakkeenomistajat tekevät tai teettävät huoneistossaan remontteja, jotka saattavat mennä päällekkäin yhtiön remonttien kanssa. Joissain tilanteissa on mahdollista, että osakkeenomistaja, joka on jo aiemmin remontoinut esimerkiksi asuntonsa kylpyhuoneen ja wc:n, säästyy yhtiön teettämän remontin haitalta omassa huoneistossaan, ja samalla myös yhtiö säästää, kun sen ei tarvitse kyseistä remonttia enää tehdä.

Näitä tilanteita varten on asunto-osakeyhtiölaissa niin sanottu hyvityssäännös. Se määrittää, miten ja millä edellytyksillä aiemmin tehdyt remonttityöt voidaan hyödyntää osana yhtiön hanketta ja kuinka aiemmin työn tehnyttä osakkeenomistajaa taloudellisesti kompensoidaan työstä yhtiölle syntyvästä säästöstä.

Kirja auttaa tunnistamaan, milloin hyvityksen edellytykset ovat olemassa ja miten hyvitys pitää laskea.

Kirjan ovat kirjoittaneet lakiasiainjohtaja, VT Joachim Lindholm Caverion Oy:stä ja asianajaja, VT Aki Rosén Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:stä. 

Arvostelut
Arvostelun lisääminen vaatii rekisteröitymistä
Maksutavat Maksutavat